top of page

lör 17 okt.

|

Åre

Åre Craft and Art Festival

Välkommen till konst- och hantverksfestivalen i Åre centrum! Åre Craft and Art Festival är den första aktiviteten för att visa behovet av en fast mötesplats för kultur i Åre, Åre Kulturarena. Åre Craft and Art Festival arrangeras av Studion Åre och Åre by- och turistförening.

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Åre Craft and Art Festival
Åre Craft and Art Festival

Tid och plats

17 okt. 2020 10:30 – 17:00

Åre, 837 52 Åre, Sverige

Om evenemanget

Välkommen till konst- och hantverksfestivalen i Åre centrum! Åre Craft and Art Festival är den första aktiviteten för att visa behovet av en fast mötesplats för kultur i Åre, Åre Kulturarena. Åre Craft and Art Festival arrangeras av Studion Åre och Åre by- och turistförening.

I Åre finns många kreatörer och företagare inom konst, kultur och hållbar utveckling. Under Åre Craft and Art Festival träffar du några av dessa fantastiska kreatörer och får uppleva moderna konst- och hantverksuttryck. Genom festivalen skapar vi nya möten mellan människor och upptäcker tillsammans den kreativitet som finns i Åre med omnejd.

Ambitionen är att Åre Craft and Art Festival ska bli årligt återkommande. Trots COVID-19 så vill vi genomföra festivalen redan i år men i lite mindre skala.

Läs mer här --> https://www.facebook.com/events/2705696566315196

**Festivalprogram** SAVE THE DATE! --> Mer information inom kort. 17 oktober (lördag) till 1 november (söndag): Åre by- och turistförening arrangerar fotoutställningen Åres fotografer.

17 (lördag) och 18 (söndag) oktober: Studion Åre arrangerar “Craft and Art Tour”, en pop-up promenad i Åre, där deltagarna i små grupper, med begränsat deltagarantal, besöker fem hantverkare och konstnärer i byn för ett personligt möte och en kreativ upplevelse.

**Är du hantverkare, konstnär, artist, fotograf eller företagare och verksam i Jämtland?** Hör av dig till oss på Studion i Åre om du är intresserad av att synas i samband med “Craft and Art Tour”. Medverkan kan innebära exempelvis en utställning eller upplevelse med dina kreationer eller ditt konstnärliga uttryck och ett möte med dig som kreatör. Deltagarna kan titta på eller själva delta i din aktivitet, tidsrymd ca 45 minuter. Kontakta oss på studioniare@gmail.com för mer information.

**Finansering och sponsorer** Åre kommun har, via medel som kommer från Tillväxtverket, avsatt pengar för aktiviteter som utvecklar Åres och Duveds hållbara tillväxt och förbättrar företagsklimatet i kommunen och genom detta kan vi genomföra Åre Craft and Art Festival. Fotoutställningen delfinansieras av Region Jämtland Härjedalen Kultur.

** Info om Studion Åre** Studion Åre är ett kollektiv av företag och hantverkare med visionen om att med kultur kunna utveckla Åre mer hållbart. Vi har ett gemensamt kontorslandskap/verkstad och showroom/butik som utgör ett kreativt mecka mitt i Åre By. Företagare medverkande i Studion Åre är: Christine Johanson foto, Fjällknop, Nicole Modigh och Stitch N Stones.  Kontakt: studioniare@gmail.com

** Info om Åre by och turistförening ** Åre by- & turistförening är ett forum för bybor och Årevänner som vill delta i och stödja den turistiska utvecklingen i Åre by. Föreningens syfte är att i samverkan mellan bybor och Årevänner vara en länk till företagare och Åre kommun. Föreningen verkar för en trivsam och hållbar livsmiljö i harmoni med vår tradition och bevarar och vårdar kulturen och historien till kommande generationer. Kontakt: Jeanette Wahl, jeanette.a.wahl@gmail.com,  telefon 19:00-21:00: 070-6101061 och Ola Bergqvist, olkiberka@gmail.com

Dela detta evenemang

bottom of page